Nyitó oldal Dekoráció Kedvezményrendszer Elérhetőségek  
 

KÍNÁLATUNKBÓL
  Ajándékok
  Léggömbök
  Csomagolás léggömbbe
  Hélium
  Party termékek
  Tüzijátékok
  Rendszámtáblák
  ÚJ: Gravírozás

Sopron, Mátyás király u. 1.

Nyitva tartás:
hétfő - péntek: 9-18-ig
szombat: 9-13-ig

99 / 330 150

Herballon Gift

9400, Sopron Plaza fszt.

Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 10-19-ig
szombat és vasárnap 9-19-ig

+36 99 / 261 056
 

TIPPEK , ÖTLETEK
  Tippek Esküvőre
  Tippek Szülinapra
 
 

Petárda -- Jó tudni!

A közel egy éve hatályos 155/2003. kormányrendelet szabályozza a pirotechnikai termékek kereskedelmét, felhasználását, továbbá a hatóanyagtartalom függvényében öt termékcsoportot határoz meg:

I. pirotechnikai osztályú (játékos) termékek a petárdák( jelenleg nem forgalmazhatók ), röppentyűk, mini rakéták, római gyertyák, kis bombatelepek stb. Egész évben megvásárolhatók és használhatók 14 év felett. A 14. évnél fiatalabbak csak nagykorú felügyelete mellett, annak felelősségére használhatják de nem birtokolhatják ezeket a termékeket.

II. pirotechnikai osztályú (kis tűzijátékok) termékeket 18 év felett december 28-a és 31-e között lehet megvásárolni, birtokolni, tárolni és december 31-én 18 órától január 1-jén 06 óráig a használati utasítás szerint szabad felhasználni.

III.-V. pirotechnikai osztályú kiskereskedelmi forgalomba nem hozhatók, használatukhoz pirotechnikusi végzettség és hatósági engedélyek szükségesek. A pirotechnikusok szolgáltatása megrendelhető a szaküzletben.

A pirotechnikai termékek használata nem sértheti az emberek és állatok életét, testi épségét, egészségét, az emberek vagyonát, a természeti és épített környezetet, a tűzvédelmi előírásokat. Nem működtethetők közintézményben, középületben, sportlétesítményben, repülőtéren és tömegközlekedési eszközön. Ellenkező esetben a rendőrség a tevékenység folytatását megakadályozhatja, jogosultalan birtoklás esetén a terméket el is kobozhatja.

A központilag ellenőrzött, lista szerint nyilvántartott játékos pirotechnikai termékek egész évben és a II. osztályú termékek december 28 és 31 között csak az e célra szakosodott üzletben forgalmazhatók. Vásáron és piacon is csak árusítási engedéllyel rendelkező üzletben hozhatók forgalomba az I. osztályba tartozó pirotechnikai termékek, a II, III, IV és V osztályba tartozó termékek pedig még engedéllyel sem árusíthatók.

A pirotechnikai termékek eredeti formáját megbontani, szétszerelni nem szabad!

Minden pirotechnikai terméket úgy kell tárolni, hogy az károsodástól, csapadéktól, napfénytől, sugárzó hőtől, tűztől védve legyen!

Az engedélyezett pirotechnikai termékeken részletes magyar nyelvű használati utasítás található. A használati utasítást működtetés előtt figyelmesen el kell olvasni, utasításait a balesetek elkerülése érdekében szigorúan be kell tartani!

 
 
Nyitó oldal :: Dekoráció :: Kedvezményrendszer :: Elérhetőségek
9400 Sopron, Mátyás király u. 1. +36 99 330-150 herballon@herballon.hu
Copyright 2007 © Herballon Kft :: designed by magpie & R. Hajnalka