cikkek és ötletek különbözö partykra

Menyasszonyi autó díszítése DIY "csináld magad" mozgalom keretében

Ági
Ági
2020.08.09 08:00
Menyasszonyi autó díszítése DIY  "csináld magad" mozgalom keretében

Mindenütt sokat olvashatunk arról, hogy milyen nagyszerű dolog saját kezűleg díszíteni az esküvői partyt, milyen jól esik látni, hogy az általunk készített, bizony éjszakákon át bütykölt kis vendégajándékoknak mennyire örülnek a vendégek. Pedig van itt egy másik szegmense az esküvőknek, a menyasszonyi autó és annak illő megjelenése. Hogy a díszítés költsége és az autóban töltött idő ár-érték arányát jól el tudjátok találni, ebben adunk itt segítséget, olvassátok!

Ne vásárolj olyat, ami idő előtt tönkremehet

No igen, amikor kint 40 fok van, vagy gondoljunk a téli esküvőkre lehet fagy is, a virágok a szélsőségeket nem jól viselik. Az nagyszerű ötlet, amit a fenntarthatóság jegyében nagyon is támogatni tudunk, hogy az autódíszt a menyasszonyi asztalra később kitesszük és annak éke lesz. De valljuk be, kell ehhez szerencse is! Bírja-e a vágott virág egész nap a meleg motorháztetőn? Nem lesz-e túl nagy a menetszél, vagy inkább haladjunk 20-szal, de akkor meg elkésünk… Szerencsére vannak megnyugtató megoldások is :)

 

Nézz ki az ablakon

Egy szép mosolygós keddi napon, amikor még mindenki ráér, el lehet készíteni az autó megfelelő matricázását. A JUST MARRIED vagy MR. & MRS. vagy akár az ALL YOU NEED IS LOVE feliratok kerülhetnek a hátsó ablakra, illetve az első két ajtóra a kilincs mellé.

A szín nem mindegy, ugyanis az üvegen a fehér szín látszik legjobban. Ha oldalra is szeretnél és a választott jármű fehér vagy nagyon világos árnyalatú, akkor ide érdemes színeset készíttetni. Ezek a matricák elérhetők a grafikus műhelyekben, pl. a GRAVOLON -ban is.

A felrakás miatt ne aggódj, hordozón kapod meg, biztosan fel tudod majd ragasztani. A matrica bírja az autómosót, miután felragasztottad is van még lehetőség mosóba menni a nagy nap reggelén.

 

Egyedi rendszám, ami sosem megy ki a divatból

Az egyedi rendszámokat mindenki ismeri, megrendeljük, megtervezik, kifizetjük, készen van. Feltenni egyszerű mivel a valódi rendszámmal azonos méretű, úgyhogy vagy elé vagy a helyébe szokás beszerelni.

Sokan nem tudják, hogy a rendszámokat egyedi méretben is el lehet készíttetni, így a menyasszonyi autó helyett gondolkodhattok traktorban, dzsipben vagy akár oldalkocsis motorkerékpárban is. Profi grafikus műhelyekben, mint pl. a GRAVOLON - ban, a hagyományos esküvői rendszámokhoz hasonló áron már elérhetők!

A menyasszonyi rendszámokkal kapcsolatosan sokan aggódnak, vajon nem fogják-e megbüntetni azért, mert a jármű rendszáma valójában nem látszik. Hát igen, örök dilemma ez, és a felelősség mindig a sofőrt terheli. Két kompromisszumos megoldást láttunk az évek során, éspedig vagy csak az egyik rendszámot takarják el, ekkor általában az első rendszám az áldozat. Ha ragaszkodunk a két rendszámhoz, akkor a valódit tegyük jól látható helyre, támasszuk belülről a szélvédőhöz, vagy ha mód van rá, tegyük ki a hátsó ablakba is.
Az biztos, hogy ha elhagyjuk a városhatárt, akkor azt csak szabályosan tegyük, ne használjuk közúton a menyasszonyi rendszámokat! TÍPUSRENDSZÁMOK

 

Hadd hallják!

Amikor a menet a városban az esküvői ceremóniáról az esküvői party helyszínére halad, mindenki dudál és integet, annyira jól esik, hiszen ilyenkor a város velünk örül.

Az ifjú pár autójára szerelt zajkeltő dobozok fokozzák a feltűnést, és ilyen dobozokat Ti is tudtok készíteni. Igaz időben neki kell ugrani a feladatnak, hogy 5-10 konzervet elfogyasszatok! Olyat válassz, aminek a doboza nem festett, hanem a címke ragasztott. Miután kiürült, csak leáztatod a cimkét, a tetejét kiszúrod és belefűzöl fehér szalagot, vagy ha vintage-ben gondolkodtok, akkor lehet az spárga is. Belül ne felejtsd el elcsomózni, ha esetleg nagy lett a lyuk, a belső végére köss egy kabátgombot. A dobozokat magad is fel tudod díszíteni, vegyél a papírboltban fehér matricát, és vágj belőle csíkokat és körben ragaszd rá. A matricára alkoholos filccel írd rá a pár nevét, a dátumot, rajzoljatok rá szívecskéket. Ezt is időben el lehet készíteni, és kb. a matricát kell csak megfizetni hozzá.

Ez jó ötlet akkor is, ha valaki a nászpárnak meglepetéssel szeretne készülni, mert egy pillanat csak míg a rendszámtáblatartó csavarhoz hozzákötitek! KONZERVDOBOZOK

 

és hadd lobogjon

Kinek mi, ugye, akkor szaladj Te! mondhatjátok de nem erre gondolok. A visszapillantó tükröt könnyű szalagokkal díszíteni, nagyon látványos és szintén időjárásbiztos.

A szalagokat nemcsak a menyasszony autójára, hanem a nászmenet összes autójára szokás kötni, ez az összetartozás jele. Válassz egy világos színt, és ahhoz tartsd magad. A legjobb a fehér vagy a krém szín, ne feledd a nászmenetben sokféle autó lesz, mindegyik más színű, ne fokozd a tarkaságot. Nem szükséges a menyasszony autójára más szalagot tenni és legyen egyszerű, az többet mutat.

Nade mennyit vegyünk? Egy masnihoz, hogy szépen álljon fél méter szalag kell, de a lelógása nem lesz több 10-15 cm-nél. Ha hosszabb lelógást szeretnél, annyival többet kell venned, pl. ha szeretnéd, hogy 60cm lelógása legyen, akkor 1,5 m szalaggal kell számolnod, autónként 3m, szorozva az autók számával. Ilyen mennyiséget inkább tekercsben vegyél, biztosan jobban megéri mint méterben. Mivel a vékony szalagok nagyon kedvező áron kaphatók, érdemes egy 2 - 3 cm széles szalaghoz több szál vékony szalagot hozzáfogni, így finomítani! Szalagokat itt tudsz választani: SZALAGOK AUTÓRA

A lufikat nagyon szeretjük, de a visszapillantó tükörre nem érdemes kötni őket a nagy légellenállás miatt, a szalag elszakadhat, sajnos sérülékeny.

  

A legfontosabb a motorháztető

Végére maradt, hiszen a fentiekből ötletelve már magad is ki tudsz találni egy-egy megoldást. Mire gondolok? Például szalagra, és nem véletlenül V alakban.

A motorháztető két zsanérja és elől a zár alkalmas arra, hogy vékony szalagot kössünk rá. A vékony szalaggal gyakorlatilag bármilyen anyagot is választunk, legyen az szaténszalag vagy 50 cm széles szaténorganza, az alap V alakot fel tudod tenni. Ehhez is elég kell legyen 2,5m – 3m.

Ha készen van a V betűnk, már csak díszteni kell. Készíts tüllből pom-pomokat és rögzítsd a szalagra. Ha több kicsi készül, akkor egyenlő távolságokra tűzd rá tűzőgéppel, de varrhatod is ha akarod. Ha készítesz egy nagyobbat, azt tedd előre, ahol a két szár összefut.

De el tudok képzelni kis fehér pillangókat is, nem papírból, hanem anyagból kivágva. Ehhez a méteráruboltban szerezd be a vékony vetexet ( ez a rávasalható közbélés ), vasald rá a kiválasztott fehér anyagra, és utána rajzold ki a pillangókat és vágd ki. Így el tudod érni, hogy ne rojtolódjon, de mégse papír legyen.

Nagyon szép lehet akár egy nagy masni is, ha szélesebb anyagból készül a V betű. Az igazán nagy masnikat tüllből kell készíteni, mert a puha anyagokból nem áll meg a füle, lekonyul, az pedig nem szép.
Ha nincs időd aprólékos munkához, akkor fordulj a papírdíszekhez, pl. a 10cm-es méhsejt papírgömb félig kinyitva szépen mutat a szalagon, a masni helyett tehetsz 30 cm-es pom-pomot, melyeket áruházunkban is meg tudsz vásárolni: DEKORÁCIÓK ESKÜVŐRERemélem tudtam segíteni, és elindultak bennetek a gondolatok, így biztosan sikerülni fog alacsony költséggel igazán trendi menyasszonyi autót varázsolni.Legyen szép a napotok,

 

Ági@Herballon