cikkek és ötletek különbözö partykra

Ha szereted, ha nem, a Halloween remek alkalom...

Ági
Ági
2020.09.09 14:36
Ha szereted, ha nem, a Halloween remek alkalom...

Ha szereted, ha nem, a Halloween remek alkalom egy igazán ütős baráti, családi bulihoz. Ha nincs még betáblázva a hosszú hétvégéd, nem késő, hogy megszervezd a legjobb Halloween-partyt! Néhány remek ötlet kell csupán hozzá, és a vendégeid hosszú évekig erről beszélnek majd.

Vicces meghívók a Halloween partyra

A résztvevőket invitáld igazán rémisztő halloweeni meghívóval. Ez tartalmazhat „haláli” programot, vagy felsorolhatod a kísérteties menüt. Nagyot szól, ha a főétel „boszorkányhaj-tészta” lesz (spagettiből), desszertként pedig „denevérszárnyakat” vagy „szellempudingot” teszel az asztalra. A sütőtökből készült finomságok is illenek ehhez az alkalomhoz. Fokozd a hangulatot koktélokkal: remek ötlet a Bloody Mary, a gyerekeknek a piros vámpírszörp. Sőt, boszorkány-vámpír találkozót is szervezhetsz. A borítékba csempéssz tök és szellem konfettit!

Halloweeni dekoráció, töklámpás, gyertyák és egyebek

Ma is él bennem a kép, ahogy gyerekként ülök az udvar közepén, és küzdök egy tökkel. Fogalmam sem volt róla, miért csinálom, de nem is számított, ahogy most sem számít igazán. A hiányos kézügyesség és a göcsörtös vonalak pedig egyáltalán nem számítanak: a töklámpást elrontani nem lehet, jó helye van a bejárat mellett vagy a teraszon.

 Halloween dekorációA lakásban csak néhány lepedőt kell feláldoznod, ha veszel piros ételfestéket, kész a véres abrosz. A tálak közé üvegtálban piros ételfestékkel színezett vízre véres szem úszógyertya kerülhet, nem is mondom mire hasonlít… A sarkokat sződd be pókhálóval, tegyél rá óriás pókokat, a mennyezetet akaszd tele papírgömbökkel és girlandokkal, jól jöhet a karácsonyi izzósor vagy a tündérfény is, egy - egy üvegvázába engedve.

Halloween jelmezek

Beöltözni igazán egyszerű. Lehet vásárolni jelmezkiegészítőket, az otthon meglévő dolgokat felhasználva könnyen elkészíthetjük a jelmezünket magunknak. Mindenki ruhatárában van mellény, ing és egymáshoz nem illő színes zokni, hozzá boszorkánykalap vagy cilinder, vagy egy meglévő kalap díszítése pókkal vagy véres szalaggal máris kész jelmez lesz belőle. Az arcfestés is jó választás, hiszen könnyedén lemosható és gyorsan elkészíthető. Ha igazán szörnyen akarsz kinézni, használd a műsebeket művérrel és műfoggal.

Programok a partyra

Az a jó ebben az ünnepben, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek számára szórakoztató tud lenni. Míg a felnőttek elcsevegnek, a gyerekeket igazán egyszerű játékokkal lehet lefoglalni. Mindig nagy sikere van bárminek, amiben cukorkákról van szó. Ha nagy kertes házban tartjuk a bulit, könnyen el lehet rejteni kis csomagokat az udvarban a gyerekeknek, hogy megkeressék. Pár guriga olcsó vécépapírral pedig betekerhetik egymást múmiának és csapatversenyként édességgel lehet jutalmazni a gyorsaságot. Lehet készíteni kvíz játékokat, illetve személyes kedvencem a cukorkatippelős játék. A lényege, hogy egy nagy átlátszó edényt megtölt a vendéglátó cukorkával, és a vendégeknek az a feladatuk, hogy megtippeljék hány cukorka lehet az edényben. Aki a legközelebb tippel, az kapja meg az edény teljes tartalmát. Természetesen a közös tökfaragásról sem feledkezhetünk el.

Túl a tökfaragáson

Bár Magyarországon a Halloween a töklámpás-készítésében nagyjából ki is merül, az angolszász országokban komoly hagyománya van a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepének.

Halloween tök dekorációHogy a Halloween partyn kívül némi hátterünk is legyen: az angol nyelvterületen Jack O’ Lantern néven futó lámpás a legenda szerint egy Jack névre hallgató részeges férfiról kapta a nevét, aki az ördögtől kicsikart egy olyan ígéretet, miszerint a lelke nem kerül a pokolra.

Jack ennek ellenére nem jött ki jól a buliból: a mennyországba nem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott neki, amit egy marharépába rakott lámpásként, azóta Jack lelke ennek a fényénél keresi nyugvóhelyét. A jóval látványosabb tök ezt a marharépát váltotta fel később, ez a hagyomány azóta is tartja magát.

Nézzetek körül az áruházban is, ha a hozzávalókat keresitek, a Halloween termékeket itt találjátok:   Halloween

Sikeres tökfaragást, jó bulizást és szép őszi napokat kívánok Nektek,

Ági@Herballon