Legénybúcsú

A legénybúcsú a vőlegény utolsó szabad estéje mielőtt férjjé válna, mielőtt kimondaná a boldogító örökké tartó, szent igent. A legénybúcsú, mint ünneplési, szórakozási lehetőség hallatán mindenki a hajnalig tartó, durva bulizásra gondol, nem is alaptalanul. HA az a feladatod, hogy legénybúcsút szervezz a legjobb barátodnak, ne feledkezz meg a kisérők kellékeiről és a feladatokhoz szükséges eszközökről sem! Nálunk megtalálsz hozzá minden vicces legénybúcsú kiegészítőt. Legyen szó a Game Over feliratú nyakkendőről vagy WC papírról, vicces pólóról, kitűzőről, szexi ajándéktárgyakról és lufikról. A választás nem egyszerű, főleg, ha x db egyforma nyakkendőre van szükséged, ez sem probléma.

Nézet:
Sorrend:
Raktárkészlet:
18 db
Magyar termék
Gravírozható
Soroskorso-gravirozhato-korso-ajandek
Soroskorso-gravirozhato-korso-ajandek

De minden gondod megoldódott, jó helyen vagy. Ezen az oldalon számtalan vicces és szexi kelléket találsz, ami segíteni fog a legénybúcsú gördülékeny lebonyolításában. Mondjak példát? a vicces pólók, a nyakkendők, vállszalagok, ha ajándékot keresel szexi bögrék, ivós játékok színesíthetik az estét.

De honnan is ered a legénybúcsú és valójában mit is jelent?

A legénybúcsú eredete régi hagyományra tekint vissza. Úgy hírlik, az i.e. 5. században az ókori Görögország spártai katonái már rendeztek legénybúcsút. Akkoriban azt tartották, hogy a legénybúcsú által a házasságot megvédhetik a gonosz szellemektől, a szellemeket pedig zajjal próbálták elijeszteni, úgy, hogy a vőlegény barátai edényeket ütöttek egymáshoz. Természetesen nagy lakomákat is rendeztek a legénybúcsú köré, mikoris köszöntötték a házasodni készülő férfit.

 Az első utalások a nyugati legénybúcsú bulikra a 19. századból származnak. Az angol hagyomány szerint a klasszikus legénybúcsút fekete nyakkendős vacsorán, banketten tartották, amit a vőlegény apja rendezett a vőlegény tiszteletére, ahol köszöntőket mondtak családtagjai és barátai egy nagy vacsora keretében.

A férfiak számára családjuk után barátaik a legfontosabbak, ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a legénybúcsú bulit a vőlegény barátai szervezik a vőfély irányításával. A nagyszabású, nagy költségvetésű bulik lebonyolítására általában egy legénybúcsú partiszervező céget bíznak meg, aki kézben tartja a legénybúcsú dekorációját, leszervezi a fellépők legénybúcsús kellékeit. Neked már csak legfeljebb a legénybúcsús ajándékról kell gondoskodni, amit a vőlegény évek után is elővehet, mint kedves emléket. Ilyen lehet egy bordoboz olyan szöveggel, amit csak Ti értetek, mert közös emlékhez kötődik, benne egy üveg jó borral.

 Meglepő módon a legénybúcsúnak Magyarországon is hagyománya van, amely hosszú múlttal rendelkezik. Hazánkban a szokás szerint annál jobb egy legénybúcsú, minél hangosabb, hiszen annál boldogabbak lesznek a friss házasok. A búcsúztató bulit az esküvő előtt egy héttel szokták megtartani, hogy mindenkinek kellő ideje legyen a pihenésre. Ez a szokás egyre inkább él, sőt még korábbra igazítják lehetőség szerint.

Ha a Herballon webáruházban vásárolsz, széles termékválasztékot találsz. A széles választékból biztosan megtalálod azt amire szükséged van. Ha több, egymáshoz kapcsolódó termékből szettet szeretnél összeállítani, a kiegészítő termékekkel gyorsan megteheted!